Közélet

Tinik törtek be partizni a többmilliós villába

Néhány középiskolás úgy gondolta, a legjobb hely az esti bulihoz egy közeli luxusvilla kertje, de később a lakásba is betörtek.

A szomszéd kertje mindig zöldebb, járhatott annak a tizenöt fiatalnak a fejében, akik a Twitter közösségi oldalon szervezték meg, hogy az akkor éppen lakatlan háznál találkoznak és csapnak egy hatalmas bulit. Egy kaliforniai ingatlaniroda honlapja szerint a 2004-ben épült, öt hálószobás ház értéke nagyjából hétmillió dollár, volt ízlésük a fiataloknak.

Itt tartották a bulit a fiatalok
Forrás: KTLA

A buli annyira elmérgesedett, hogy a kertből betörtek a házba is, ott pedig rongálni kezdtek, majd a parti végén különböző ereklyékkel távoztak. A Los Angeles megyei rendőrség nyomozása gyorsan lezárult, kiderült, hogy a tizenöt fiatal közül csak egyikük nagykorú. A hatóságok számára nagy segítség volt, hogy a Twitteren mindent vissza tudtak követni. A fiatalok azóta előzetesben vannak.

A rendőrség beszámolója szerint a házban egymillió dolláros kár keletkezett, és az elrabolt tárgyak közül sem került elő mind. De ami visszakerült a milliomos tulajdonosokhoz, azok között van komplett lovagi páncél, második világháborús sisakok, de még egy kitömött havasi leopárd is, aminek az értéke kétszázötvenezer dollár.

Ezeket az ellopott tárgyakat sikerült visszaszerezni, köztük a leopárddal
Fotó: KTLA

A sztori kísértetiesen hasonlít a Project X című filmre, ott is az interneten szervezték meg a bulit, csak ott több ezren gyűltek össze egy házibuliba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik