Közélet

Halottnak küldött új kártyát a bank

A kipostázott plasztik „néhai" megjelöléssel érkezett. Az özvegy felháborodott.

Tavaly októberben meghalt férje nevére kiállított bankkártyát kapott a napokban az FHB banktól egy kecskeméti nő – írja a baon.hu.

A pénzintézet által kipostázott plasztik kártya „néhai” megjelöléssel, az elhunyt férfi nevére szólt. Az idős hölgy jelezte a bank kecskeméti fiókjában, hogy köszöni, a bankkártyára nem tart igényt.

A hölgy a lapnak elmondta, közös számlája volt a férjével. Miután megözvegyült, heteken belül jelezte a banknál, hogy férje meghalt.

A pénzintézet hosszú válaszban indokolta meg tettét:

„A lejárathoz közeledő kártyákat automatikusan megújítja a bank, a lejárat hónapjának kezdetén az ügyfélnek már kézhez kell kapnia új bankkártyáját. Ugyanakkor egy ügyfél elhunytát hivatalos értesítés (pl. halotti bizonyítvány) beérkezése nyomán regisztrálhatja a bank, s ezt követően zárható le a számla. Az ilyen igazolások beérkezése gyakorta jóval később történik meg, mint maga a haláleset. A kettő közötti időszakban felmerülő kellemetlenségek elkerülése érdekében a bank munkatársai előzetesen rögzíthetik a nem hivatalosan, de tudomásukra jutott információt. Az ellenőrzés feladatának végrehajtásakor sajnos előfordulhatott egy ilyen kellemetlen ügyintézői hiba. Ezért minden érintettől elnézést kérünk, kértünk. Minden kérdéses esetben kérjük ügyfeleinket, hogy keressék a bankot telefonon vagy a bankfiókban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik