Közélet

Öngyilkossághoz keres ismét társat a megmentett fiatal

depresszio(960x640)(6).jpg (depresszió, )
depresszio(960x640)(6).jpg (depresszió, )

Újra társat keres az öngyilkossághoz az a lány, aki egyszer már idén januárban egy másik nővel együtt akart a halálba menni.

„Öngyilkos akarok lenni a jövő héten, max. jövő hét után, a recept megvan, csak társ kellene hozzá!!!! De csak az írjon, aki komolyan gondolja és nem ver át és megsem gondolja magát! Nagyon fontos lenne” – idézi a Blikk a Maya Cherry néven blogoló lány felhívását, aki 20 éves, és saját bevallása szerint is már próbálkozott öngyilkossággal.

Ő volt az a lány, aki idén év elején megpróbált véget vetni az életének, ám akkor „társa” meggondolta magát, és végül mentőt hívott.

A Maya néven blogoló lány esete sajnos nem egyedi, az interneten tucatjával keresnek társakat a fiatalok, hogy együtt mehessenek a halálba. A lap talált egy oldalt, ahol a mai napig csoportos öngyilkosságra buzdítják egymást a netezők.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint ezek a fiatalok súlyos depresszióban szenvednek, de nem biztos, hogy még készek meghalni. “Érvényes rájuk a mondás: „egyedül nem megy”. Társsal ugyanis könnyebb végezni magukkal. Nem futamodnak meg olyan könnyen, mint amikor egyedül próbálkoznak” – tette hozzá a szakértő.

Ahogy arról beszámoltunk, a 22 éves fiú, aki akkor tanácsot adott a lányoknak, többtucatnyi fiatallal levelezett még és buzdította őket öngyilkosságra. Őt februárban fogták el a rendőrök. Már akkor felmerült a gyanú, hogy köze lehet egy hetekkel korábbi kettős öngyilkossághoz, melyben ketten vesztették életüket, egy férfi és egy nő.

Az elmúlt évek egyik legfelkavaróbb esete 2011 szeptemberében történt Budaörsön. Két fiatal lány vetett véget életének, holttestüket egy autóban találták meg. A 19 és a 21 éves fiatal halálát mérgezés okozta, miután sósavat öntöttek egy meszesvödörbe majd magukra zárták a kocsit.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik