Közélet

Megöltek egy idős nőt Budapesten

rendőrség, helyszínelés (rendőrségi helyszínelés, )
rendőrség, helyszínelés (rendőrségi helyszínelés, )

Az asszonyt a XVII. kerületben ölték meg. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Holtan találtak egy nőt kedd délután, nem sokkal 5 óra előtt Budapesten. A Budapesti Rendőr-főkapitányság részleteket egyelőre nem közölt, csak annyit tudni, az asszony a rendelkezésre álló adatok szerint bűncselekmény áldozata lett. A 74 éves nő holttestére XVII. kerületi otthonában bukkantak rá.

A rendőrség az ügyben emberölés miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A napokban is bűncselekmény áldozatává volt két idős nő, ám szerencsére ők túlélték a támadást. Egy férfi rontott rájuk Mátészalkán, ismerősét akarta kirabolni, ám a helyszínen szembesült csak azzal, hogy az asszonyal van éppen nővére is. Egyikük kalapáccsal próbálta védeni testvérét, ám a tettes elvette a szerszámot és azzal rontott rájuk. A támadót – aki egyébként fél liter pálinkát és több doboz sört is megivott, mielőtt a házhoz ment – elkapták a rendőrök.

Több tízezren

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, egyre több bűnöző választ magának célpontot az idősebb korosztályból. A számok torokszorítóak, évente körülbelül 40-50 ezer szépkorú válik áldozattá, minden ötödik sértett közülük kerül ki. Betörés, besurranás, zsebelés, trükközés, csalás, rablás és sajnos gyakran emberölés is – a tettesek nem válogatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik