Közélet

Tizenhárom városban csapott be trafikosokat a szlovák bűnbanda

Trafik(960x640)(1).jpg (Trafik)
Trafik(960x640)(1).jpg (Trafik)

Váltogatták a bankjegyeket, forgatták cserélgették azokat. A "mutatványok" segítségével csaknem félmillió forintot kaszáltak. Valószínűleg volt egy harmadik társuk is.

Az eddigi információk szerint összesen 13 városban csaptak be trafikosokat azok a szlovák csalók, akiket nemrégiben fogtak el Sárbogárdon –  közölte a zalaegerszegi rendőrkapitányság vezetője keddi sajtótájékoztatóján. Farkas Tibor elmondta, a két negyvenes éveiben járó férfi augusztusban érkezett Magyarországra. Először Győrben, majd az egész ország területén azzal az ürüggyel mentek be dohányboltokba, hogy vásároljanak és pénzt váltsanak. Az eladókat azonban megtévesztették a nagycímletű bankjegyek többszöri váltásával és gyors forgatásával, és így alkalmanként 10 és 60 ezer forint közötti összegeket szereztek.

Zalaegerszegen szeptemberben követték el az első bűncselekményeket, de azóta kiderült, Mezőberényben, Komáromban, Egerben, Ajkán, Pécsett és Szarvason is hasonló módszerrel szereztek pénzt, de sorra érkeznek információk más rendőrkapitányságoktól is.

Az eddig ismert helyszíneken összesen 470 ezer forintot zsákmányoltak a csalók. A zalaegerszegi rendőrök a múlt csütörtökön Sárbogárdon fogtak el őket. A bíróság szombaton elrendelte a két férfi előzetes letartóztatását. Valószínűleg volt egy harmadik társuk is, őt még keresik.

A tetteseket többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítják.

Figyeljék a kezét, mert csal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik