Közélet

Kalapáccsal támadt idős nőkre a szalkai rém

kalapács (kalapács, )
kalapács (kalapács, )

A férfi mindkét asszonyt kórházba juttatta. A támadó azt mondta, részeg volt. Miután hazaért, elégette a véres ruháit.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a férfi vasárnap délután támadt rá két idős nőre egy mátészalkai lakásban. Délután 5 óra után jelent meg a helyszínen, kívülről lekapcsolta a villanyórát, majd amikor áldozata kijött az ajtón, puszta kézzel esett neki.

Kalapáccsal ütötte a fejét

Az idős asszonynál volt ekkor nővére is, aki – miután látta, hogy húgát bántalmazzák – felkapott egy kalapácsot, hogy ártalmatlanná tegye a rablót. A férfi azonban könnyedén elvette tőle a szerszámot, ezután már azzal ütötte áldozata fejét, közben pedig kitartóan pénzt követelt.

Az egyik nőnek végül sikerült kiszaladnia és segítséget kérnie a szomszédtól. A tettes elmenekült, rendőrök eredtek a nyomába, a mentők eközben ellátták, majd kórházba vitték a sérülteket.

Fél liter pálinkát és több doboz sört gurított le

A brutális támadót hétfő hajnalban, mátészalkai otthonában kapták el. A 47 éves férfi a nyomozóknak elmondta, vasárnap csaknem  fél liter pálinkát és több üveg sört döntött le, úgy ment el a nénihez, akit egyébként ismert. Elárulta azt is, meglepte, hogy az asszony nem volt egyedül. A sikertelen kísérlet után a férfi elégette a véres ruháit.

A rendőrség a támadót rablás kísérlete és kétrendbeli testi sértés miatt vette őrizetbe és kezdeményezte előzetes letartóztatását is – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik