Közélet

Ölni akart, de csak három és fél évet kapott

okol(960x640)(8).jpg (ököl, harag, düh, )
okol(960x640)(8).jpg (ököl, harag, düh, )

A férfi ráncigálta, lökdöste és ütötte a nőt, fojtogatta és kést szegezett a torkához, emellett ragasztószalaggal tekerte körbe a fejét, ragasztotta be a száját.

A Tatabányai Törvényszék pénteken ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki tavaly októberben kis híján megölte volt barátnőjét Vértesszőlősőn. A támadót emberölés előkészületében, testi sértés kísérletében és személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek. Tettéért három és fél évet kapott.

Lesben állt

A vádlott tavaly, október 3-án állított be volt barátnőjéhez, azt akarta, hogy megbeszéljék a problémáikat. Miután a nő nem volt egyedül, ezért az udvaron maradt, megvárta, hogy a látogató elmenjen. Miután ez megtörtént, egykori kedvese közölte vele, nem szeretné, hogy bemenjen a házba.

A férfi dühös lett, a hajánál fogva kezdte rángatni a nőt, a kapu felé húzta közben végig azzal fenyegette, hogy megöli. Jobb kezét áthúzta a kapu léceinek résén, és közben azt mondogatta neki, hogy el akarja törni azt.  Áldozatának végül sikerült kiszabadulnia a szorításából és a házba menekülnie. Egykori párja azonban nem hagyta annyiban a dolgot, átugrott a kerítésen és utána sietett, az előszobájában érte utol.

“Elvágom a torkod”

A konyhába érve lökdösni kezdte, megütötte az arcán, eközben is végig azt hajtogatta, hogy végez vele. A nő a székre rogyott, a férfi pedig próbálta elérni a konyhapulton lévő kést, ám nem sikerült neki, mivel áldozatát közben nem akarta elengedni, így inkább fojtogatta, majd egyszerűen ráült, hogy ne tudjon menekülni.

Közben sikerült előhúznia egy másik kést, amelyet a zsebében rejtegetett, a pengét volt párja nyakához szorította, és azt kiabálta, hogy elvágja a torkát. Majd felrángatta a székre, ragasztószalaggal többször körbetekerte a fejét, száját beragasztotta, kezeit pedig összekötözte. Miután ezzel végzett, a kocsi felé lökdöste a nőt.

El akarta gázosítani

Korábbi rendőrségi tájékoztatás szerint a férfi úgy akarta megölni egykori kedvesét, hogy kipufogógázt vezet kocsija utasterébe. Úgy tervezte, hogy ő is meghal vele együtt.

A nőnek végül sikerült kiszabadulnia. Azt az időt használta ki, míg a férfi kinyitotta a kaput. Kiszabadította a kezeit, beült az autóba és meg sem állt a rendőrségig. Támadója nem sokkal később feladta magát.

Sokkal komolyabb sérülései is lehettek volna

A Tatabányai Törvényszék indoklása szerint bár a nő „csak” könnyebben sérült, a támadott testtájékot, a  bántalmazás erejét és módját figyelembe véve fennállt a lehetősége, hogy sokkal súlyosabb sérüléseket szenved.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik