Közélet

Milliókat követel az állam egy ütközés áldozatától

autópálya (autópálya, sztráda, )
autópálya (autópálya, sztráda, )

A francia hatóságok 25 ezer euróról szóló számlát küldtek a vétlen autósnak, az autópályában keletkezett károk kifizetésére.

Igencsak meglepődött és nem kicsit felháborodott a 39 éves Ludovic Depestel, amikor megkapta a kifizetendő számlát tartalmazó levelet a francia közútkezelőtől (DIR), 18 hónappal az A25-ös autópályán történt balesete után. A férfi autójának, amelyben ott volt három gyermeke is, még 2012 áprilisában ütközött neki hátulról egy gyorshajtó, akinek sikerült elhajtania a helyszínről – jelentette a The Local francia kiadása.

Depestel már nem volt olyan szerencsés. A vétlen autóst és gyerekeit a tűzoltóknak kellett kivágni az autóból, amely az ütközés miatt háromszor megpördült és nekicsapódott egy útjelző táblának valamint a védőkorlátnak. Szerencsére mind a négyen komolyabb sérülések nélkül megúszták az esetet.

Mivel a balesetet okozó embert nem lehetett elérni, hogy kifizettessék vele az útban keletkezett károkat, a vétlen autóst találták meg, 25 ezer eurót (7,5 millió forint) követelve a javításokért. A férfi azonban kijelentette, hogy nem hajlandó kifizetni az összeget, annak felfüggesztését kéri, és kész bíróság elé vinni az ügyet. A DIR közben nem volt hajlandó nyilatkozni az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik