Közélet

Videón, ahogy Vizoviczki embere megkeni a főrendőröket

Pénzátadás és sakkozás, melyik szórakozóhely kerüljön "feketelistára" a hétvégén - mindez négy és fél percben. A felvételt a Nemzeti Védelmi Szolgálat készítette korábban.

“Akkor most mi legyen, Symbol vagy Cinema legyen, vagy ez a Citadella legyen? – Nem, a Symbol, Cinema legyen. – Symbol, Cinema? Így van, a legfontosabb neki.” – így indul a beszélgetés azon a vélhetően tavaly tavasszal készült videofelvételen, amelyet a Nemzeti Védelmi Szolgálat készített arról, ahogy a Hajógyári-sziget urának egyik embere  – akkor még – vezető pozícióban lévő rendőrökkel egyeztet.

“Ide meg nem jövünk be”

A videón két találkozó látható és hallható, az egyiken “Pista” és egyenruhás cinkosa – K. Tamás – éppen azt döntik el, mely szórakozóhelyekre járjon rá a rúd, hol tartsanak razziát. -” Akkor megcsináljuk ezt a Háremet, meg megcsináljuk a Symbolt meg a Cinemát szombaton, ezt a hármat. – Jó, Hárem, Symbol, Cinema. – Ide meg nem jövünk be. – Hova? – Ide a szigetre.”- fejeződik be a beszélgetés.

“Az ötöt megérte”

A másikon Vizoviczki László embere egy fehér szatyorral száll ki egy méretes ezüstmerciből, be a mellette parkoló golfba, ahol egy másik rendőri vezető várja, hogy átvegye a szolgálataiért járó összeget.- “Ebbe a dilemmába vagyok, hogy most ez, hát nézd, az ötöt megérte hosszú távon, tehát amíg rendőrök vagytok. – Abszolút, abszuolút Pista.” – hangzik el az autóban.  A felek egyebek mellett arról is szót ejtenek, milyen jó lesz, ha “Imit tényleg meghúzzák” és BRFK-vezetőt, NNI vezetőt csinálnak belőle,

Már szabadok

Mint ismert, a gyanú szerint Vizoviczki Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, köztük a felvételen is szereplő V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak. Az ügyben több volt, magas beosztású rendőrtiszt ellen is eljárás folyik.

Az ügyről épp a napokban lehetett hallani, miután az ügyésszég közölte, öt érintettel szemben megszüntették a házi őrizetet, miután a  Fővárosi Törvényszék nem találta indokoltnak, hogy fenntartsák a kényszerintézkedést. Így Vizoviczki László és négy főrendőr társa ellen jelenleg lakhelyelhagyási tilalom van érvényben.

Olvasói sztorik