Közélet

Verte, bezárta és szexre kényszerítette élettársát

A nő csaknem két hónapig élt így egy kecskeméti lakásban, míg végül sikerült megszöknie.

Idegen férfiakkal kellett lefeküdnie

A 34 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint élettársi kapcsolatban élt áldozatával. A nőt szeptember óta tartotta bezárva kecskeméti albérletükben, felügyelet nélkül sehová sem engedte és többször bántalmazta. Mindemellett arra kényszerítette őt, hogy közös otthonukban idegen férfiakkal létesítsen szexuális kapcsolatot.

A nőnek csaknem két hónapig kellett Így élnie, október végén, sikerült megszöknie. A hajnali órákban surrant ki a lakásból és egyenesen a rendőrségre ment.

Őrizetben

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 34 éves férfit szerdán őrizetbe vették. A kegyetlen élettárs ellen egyebek mellett személyi szabadság megsértése miatt  folyik eljárás.

A feleségem a te feleséged is?

Bár létezik efféle felfogás (“legjobb barátom, ami az enyém, az a tiéd is!”), furcsa élettársi kapcsolatnak tűnik az, amelyben később a barátnőt másokkal kényszerítik szexre – inkább az szokott előfordulni, hogy féltékenységtől hajtva izolálja a férfi a nőt.

Egy hónapja derült fény egy esetre Indiában, amikor a férj kényszerítette a feleségét négy éven keresztül arra, hogy résztvegyen orgiákon, melyeken sógorai erőszakolták meg. Azért ez is egy érdekes rokoni viszony – mondjuk arra vágyom, hogy a testvérem feleségét erőszakoljam meg, és ő ebbe bele is egyezik?

A nők helyzete Indiában változatos, az esetenként 4000 éves hindi vagy szanszkrit vallási előírások a legteljesebb egyenlőségtől a súlyos alárendeltségig számtalan elbánást és nézetet lehetővé tesznek. A feleség kapcsán két szélsőséges hindi hagyományról is tudunk: az egyik a szati, ami azt jelentette, hogy a feleség az elhunyt férj sírjánál öngyilkosságot követ el (önszántából vagy kényszerítve) – ez ma már törvényileg tilos. A másik a kelengye (angolul dowry), ami nem csak egyszerű házassági ajándékcsomag, hanem sokszor vagyonegyesítés is. Ennek folyománya volt a kelengye-gyilkosság Indiában: a feleségével elégedetlen férj olykor nem elvált (mert akkor elveszítette volna a családi vagyon egy nagy részét), hanem megölte feleségét. A nők elleni erőszakos bűntettek hatodik leggyakoribb oka a kelengye-gyilkosság, évente úgy 9000 nő esik neki áldozatul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik