Közélet

Trükkös lopás élőben egy csepeli lakásban

A módszer szakállas, mégis bejön. A tettesek áldozatuk jóhiszeműségére építenek. Csak épp azzal nem számoltak, hogy a lakásban kamerák vannak.

Trükkösök vertek át egy idős asszonyt a napokban Budapesten. A tolvaj délelőtt kéredzkedett be a csepeli, Óvoda utcában található lakásba. „Egészségügyi okokra” hivatkozott, az asszony pedig hitt neki. A mosolygós idegen kihasználta az idős nő figyelmetlenségét, kisurrant a mellékhelyiségből és beengedte cinkosát a lakásba, aki összeszedett mindent, amit értékesnek és „szállíthatónak” talált – tájékoztatott csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Bár a párost még keresik, a rendőrség felvételt tett közzé “akciójukról”, amelyet a lakásba szerelt kamerakészített róluk.

A rendőrség kéri, aki felismeri a videón látható nőket, tudja, hol lehetnek, esetleg a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

A bűnözők kedvencei

A statisztikák egyértelműen azt mutatják, a bűnözők egyre inkább az idősebb korosztályt „célozzák meg”. Évente körülbelül 40-50 ezer szépkorú válik bűncselekmény áldozatává, egész pontosan minden ötödik sértett közülük kerül ki. A paletta széles: betörés, besurranás, zsebelés, trükközés, csalás vagy éppen rablás – a tettesek nem válogatnak. A bűnözők gyakran építenek arra, hogy áldozataik segítőkészek és hiszékenyek. A gyanútlan lakók beengedik őket, gyakorlatilag tálcán kínálva ezzel pénzüket, ékszereiket, takarékbetétkönyveket. Teszik mindezt barátkozva és túlzott bizalommal.

Olvasói sztorik