Közélet

Rázta, dobálta és hagyta haldokolni kisbabáját

inkubator(960x640)(1).jpg (inkubátor)
inkubator(960x640)(1).jpg (inkubátor)

A pici életveszélyes agyzúzódással került kórházba, és már soha nem lesz teljesen egészséges. Az anyát hamarosan bíróság elé állítják.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat az ügyészség egy gyermekét bántalmazó anya ellen – közölte a Veszprém Megyei Főügyészség csütörtökön. A  kis híján tragikus események pontos helyét és idejét nem közölték, ám annak előzményeiről, körülményeiről beszámoltak.

Ágyra dobta, rázta

Eszerint az anya egy koraszülött gyermeket hozott a világra, majd rövid időn belül ismét teherbe esett. Férje hét közben egyáltalán nem volt otthon, így ő egyre fáradtabbá és ingerlékenyebbé vált.

Amikor a csecsemő sírását már nehezen viselte, a mindössze négy hónapos babát fél méter magasból az ágyra dobta, máskor pedig a hónaljánál fogva rázta meg a levegőben, majd miután a pici nem hagyta abba a sírást, letette az ágyra és egyszerűen magára hagyta.

Hagyta szenvedni

A vádirat szerint a nő ezután is – még legalább egyszer – hasonló módon bánt a csecsemővel. Mivel a gyermeket már többször megrázta, a pici egyik éjszaka görcsrohamot kapott, amely egész éjjel tartott. Az asszony ennek ellenére csak másnap délelőtt értesítette a mentőket.

Maradandó fogyatékosság

A kisbaba életveszélyes agyzúzódással került kórházba. Kiderült, maradandó fogyatékossággal járó koponyaűri sérüléseket szenvedett. A nő hamarosan bíróság előtt felelhet tettéért.

Ütötte, rúgta az orvosi rendelőben

Szerdán, Heves megyében is vádat emeltek egy gyermekét bántalmazó szülő ellen. A férfi hónapokkal ezelőtt a füzesabonyi orvosi rendelőben esett neki hatéves kisfiának, mert nem hagyta abba a sírást. Felkapta a lábánál fogva, majd fejjel lefelé lógatva őt, hangos szidalmak közepette többször megütötte a fenekén és a hátán. Miután letette a földre, hátba rúgta, mert a kisfiú nem hagyta abba a sírást. Mindez percekig tartott, míg végül az egyik ott várakozó édesanya rászólt, hogy hagyja békén a kicsit. A férfi azonban még mielőtt elengedte volna a gyermekét, leköpte a kezét. Az ügyészség megalázónak nevezte a bántalmazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik