Közélet

Medvét videóztak a határon

A mackót járőrök „fogadták”, az állat - látva az egyenruhások kocsiját - Szerbiáig szaladt.

Kedden, késő délután hívatlan vendég jelent meg Bács-Kiskun megyében, határnál. A „szokatlan alakú, különlegesen nagyméretű” alakot hőkamera szúrta ki a hercegszántói szögletes erdő mellett, a vetésen. Azt már akkor látni lehetett, hogy az egy őznél, sőt egy szarvasnál is nagyobb testű állatot kaptak lencsevégre.

A falu felé cammogott

Ezt olvasta már?

A medve a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az illetékes határrendész a lehetséges veszély miatt azonnal egy járőrpárost küldött a helyszínre. A kocsi hamarosan megjelent e mezőn, a mackó – látva a sebesen felé tartó kocsit – felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre.

Nem az állatkertből szökött

A rendőrök – miután már tudták, hogy bizony egy méretes mackóval állnak szemben – értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki elmondta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van.

A járőrök vadászokkal együtt tértek vissza a helyszínre este, addig folyamatosan, távolról figyelték az állatot, aki a közeledő kocsi láttán megriadt és visszaszaladt Szerbiába.

Olvasói sztorik