Közélet

Feltételesen szabadulhat a kalapácsos feleséggyilkos

A férfi miután megölte párját, felöltöztette, a fejét egy ruhával letakarta, végül egy fóliába csomagolva a kocsijuk csomagtartójába rejtette.

Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki kalapáccsal agyonverte alvó feleségét két évvel ezelőtt a Vas megyei Kemenesmagason. Kovács Tamás tanácsa enyhítette az elsőfokú ítéletet, a vádlott 30 esztendő helyett ugyanis 25 év után feltételesen szabadulhat.

Kandallóban égteka  véres holmik

A bűncselekmény 2011 decemberében történt a Vas megyei Kemenesmagason. A 36 éves férfi családi házuk hálószobájában egy kalapáccsal több ütést mért alvó felesége fejére. A halottat felöltöztette, a fejét egy ruhával letakarta, végül egy fóliába csomagolva a kocsijuk csomagtartójába rejtette. A gyilkos a véres dolgok egy részét a hálószobában lévő kandallóban eltüzelte.

Beszámíthatónak találta a szakértő

A nyomozók pszichológust, pszichiátert, illetve orvos szakértőt is bevontak a vizsgálatba. A szakértői vélemények szerint a férfi a bűncselekmény elkövetése közben nem szenvedett kóros elmeállapotban.

Nem bizonyítható, hogy kitervelte

A bíróság indoklása szerint kétség nem fér ahhoz, hogy védekezésre képtelen emberre támadott a férfi, ám az eljárás alatt  az nem bizonyosodott be egyértelműen, hogy a gyilkos tettét előre kitervelten követte volna el.

Majdnem feleséggyilkos

Szeptember elején kis híján ismét tragédia történt a Vas megyei településen. A kemenesmagasi ház lángokban állt, az ott élő pár megsérült. Gyorsan kiderült, nem balesetről van szó, az 53 éves férfi gyújtott tüzet, miután összeveszett feleségével. Gyúlékony anyagot vett magához, szétlocsolta a házban majd lángra lobbantotta azt. A férj ellen emberölés kísérlete miatt folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik