Közélet

Embereket akart ölni a Ferenciek terén elfogott férfi

tek1 (tek)
tek1 (tek)

A szervezett akcióban egy rendőr megsérült – őt véletlenül egyik kollégája lőtte le.

Gyilkosságra készült a gyanú szerint az a férfi, aki miatt felbolydult a belváros élete hétfő este – értesült a Hír24. Úgy tudjuk, a taxiból kiszedett utas többekkel is végezni akart, erről – S. Ábelhez hasonlóan – blogot vezetett, ott írt terveiről. Arról egyelőre nincs információ, hol és milyen módon készült végezni áldozataival, és az is kérdéses, hány ember életét akarta kioltani.

Ahogy arról beszámoltunk, a jól eltervezett akcióban egy rendőr megsérült, a Terrorelhárítási Központ egyik embere. A korábbi hírekkel ellentétben a taxiból „kiszedett” és elfogott férfi nem lőtt, az egyetlen fegyver, ami elsült, a megsebesített egyenruhás kollégájáé volt. Úgy tudni, a kórházba szállított TEK-es nem vett részt az elfogásban, ez az oka, hogy nem viselt golyóálló mellényt. A lövedék állítólag a hasfalát súrolta.

A velvet.hu azt írja, a szerencsétlen baleset idején a meglőtt egyenruhás már az autóban ült, társa éppen leeresztette a kezét a klasszikus fegyvertartásból, mert el akarta tenni a fegyverét.

A Terrorelhárítási Központ a történtek után azonnal közleményt adott ki, melyben tudatták, vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

Huszonkét élet huszonkét rossz évért

S. Ábel nevét az egész ország ismeri, ő volt a fiatal egyetemista, akit 2010-ben azért kaptak el, mert felmerült a gyanú, hogy tömegmészárlásra készül – huszonkét élet huszonkét szörnyű évért. Első fokon, nem jogerősen két és fél évet kapott. Fogva tartása 2011 novemberében szűnt meg, de azóta is hallatott magáról, egész pontosan idén augusztusban. S. Ábel a Móricz Zsigmond körtér egyik gyorséttermében lőtt többször a plafonra. Egy ideig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, de megfigyelését már befejezték, azóta rács mögött van.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik