Közélet

Sorozatos balesetekkel indult a hét

Baleset (baleset)
Baleset (baleset)

Elgázolt gyalogos, tömeges karambol, megcsúszott járművek, halálos ütközés – sorra érkeznek a hírek.

Fiatal lányt sodort el a kamion

Gyalogosgázolással indult a hét a 21-es főúton, a pásztói kereszteződésnél. Egy fiatal lányt ütött el egy kamion, miközben próbált átmenni az úton. A mentők a sérültet kórházba vitték, állapotáról egyelőre nincs hír. A helyszínelés félpályás útzár mellett zajlott.

Mezőfalvát legyőzte a jég

Reggel 8 órakor két autó is árokba hajtott Mezőfalván a lefagyott úton. Mindkét jármű fejtetőre fordult. A helyszínen teljes útzár volt érvényben.

Háromnegyed órával később mindez megismétlődött, újabb két autó landolt az árokban ugyanezen a településen.

Karambolhegyek Budapest határában

Az M0-ás autóúton, a XVII. kerületben sorozatos karambolokkal indult a hét. Mindkét irányban járművek ütköztek, legalább 5-6. A HavariaPress értesülései szerint senkinek sem esett baja, de komoly torlódásokra kell készülni a körgyűrű rákosligeti lehajtójának közelében.

A kerület egy másik részén, Rákoskeresztúron is balesethez riasztották az egyenruhásokat, azt egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi történt, ám az érintett útszakaszon egy időre teljes útzárat rendeltek el. A rendőrség óvatosságra int.

A Hír24 információi szerint Biatorbágyon, a Baross Gábor utcában egy autó felborult, a mentők egy embert ápolnak.Úgy tudni, a gerince sérült.

Ütközés, csúszos utak a Balatonnál

Veszprém megyében, Nemesvámoson három autó ütközött, a balesetben hárman sérültek meg, ketten súlyosan, egy ember pedig könnyebben. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a 77-es főút érintett szakaszát lezárták. A korlátozást azóta már feloldották.

Siófok határában egy kisbusz is balesetet szenvedett, a jármű árokba hajtott. A rendőrség arra kérte a közlekedőket, óvatosan vezessenek, mert csúsznak az utak.

Dunaújváros is duplázott – egy ember meghalt

Fejér megyében is, Dunaújváros és Baracs között két autó ütközött, a helyszínt lezárták a rendőrök. Az arra járók Nagyvenyim vagy Kisapostag felé kerülhetnek. Dunaújvárosban történt egy másik karambol is, ugyancsak két jármű hajtott egymásnak.

Az egyik balesetben egy ember meghalt, a másikban eddig egy autós megsérült, őt a tűzoltók szabadították ki a roncsból.

Csaknem nyolcanan

A hétvége sem telt eseménytelenül, összesen 76 sérüléssel járó balesetnél intézkedtek a rendőrök. Egy ember életét vesztette, 15-en súlyos, 60-an pedig könnyű sérülésekkel kerültek kórházba – derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság összesítéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik