Közélet

Motorral lett öngyilkos a gyanúba keveredett pécsi ügyvéd

A férfi állítólag drogot tartalmazó borítékot vitt védencének a börtönbe.

Dr. R. Roland sportmotorjával Pécs és Újpestre között szenvedett balesetet, szándékosan belehajtott egy szabályosan közlekedő kamionba. Ő volt az az ügyvéd, aki a gyanú szerint egy drogot tartalmazó borítékot vitt be ügyfelének a pécsi börtönbe – írja a Bors.

“Integetett és meghúzat a gázt”

„Először azt hittem, véletlenül jön a sávomban, de amikor a szemembe nézett, integetett és meghúzta a gázt, tudtam, hogy öngyilkos akar lenni” – mondta a lapnak a nevének mellőzését kérő teherautó-sofőr, akit nagyon megviselt a történet.

A 34 éves ügyvéd és motorja a felismerhetetlenségig összeroncsolódott a vasárnap délutáni balesetben, a férfinak esélye sem volt a túlélésre. Az elhunyt férfi állítólag kiváló rendőrségi kapcsolatokkal rendelkezik, megbízható védő volt, a legtöbb komoly kirendeléses ügyet ő kapta.

Azonnal az ügyvédre terelődött a gyanú

Ahogy arról beszámoltunk, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága két hete közölte, ismeretlen eredetű növényi származékot találtak az egyik fogvatartottnál, miután az ügyvédje meglátogatta. Az ügyben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, az akkori tájékoztatás szerint ismeretlen tettes ellen. Szalai Tímea, szóvivő azonban úgy nyilatkozott, jelenlegi ismereteik szerint a „védő megszegte a kapcsolattartás szabályait” .

A büntetés-végrehajtási intézet az esetet jelezte az illetékes ügyvédi kamarának, a fogvatartott ellen pedig fegyelmi eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik