Közélet

9 éve körözött magyart kaptak el Franciaországban

Bilincs(210x140)(1).jpg (bilincs, börtön, illusztráció, )
Bilincs(210x140)(1).jpg (bilincs, börtön, illusztráció, )

A 34 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2004-ben Debrecenben megvert egy egyetemistát, aki három nappal később belehalt a sérüléseibe.

Franciaországban fogták el november 8-án azt a férfit, aki ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kilenc éve nyomoznak – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

A 34 éves férfi 2004. október 5-én Debrecenben, a Nagyerdőn található Régi Vigadó melletti parkolóban olyan súlyosan megvert egy egyetemistát, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett, és három nap múlva meghalt – emlékeztetett Dobó Dénes rendőr hadnagy.

A megalapozott gyanú szerint a bűncselekményt T. Tamás János kazincbarcikai lakos követte el, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. T. Tamás Jánost kilenc év után, nemzetközi együttműködés eredményeként Franciaországban fogták el.     A kiadatási eljárást követően, november 28-án a gyanúsítottat hazaszállították Magyarországra. Másnap a nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását – ismertette a részleteket Dobó Dénes. A Debreceni Járásbíróság szombaton elrendelte T. Tamás János előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik