Közélet

Évtizedes holttestet találtak egy romos házban

A szag miatt hívták a rendőröket, akik először nem is mertek bemenni a házba, mert féltek, hogy összedől. Aztán pedig két holttestet is találtak.

A környéken lakók értesítették az oxfordshire-i rendőröket, miután már aszomszédos házakban is elviselhetetlenné vált a szag. Első próbálkozásra azonban nem sikerült bejutni a házba, mert annyira romos volt, hogy a hatóságok féltek, a mentés közben rájuk dőlnek a falak.

Miután sikerült statikailag egy kicsit megerősíteni az épületet, a rendőrök két holttestet is találtak: egy nagyjából hetvenéves nőt, akit három évtizede senki sem látott, valamint az ötvenéves lányát.

A lány körülbelül június óta fekhetett holtan a házban, az anyja azonban sokkal korábban meghalhatott már, a beszámolók szerint mindenfelé legyek voltak. A szomszédok szerint a két nő nagyon visszahúzódó életet élt, főleg miután a nyolcvanas években meghalt az asszony férje. A telefonokra soha nem válaszoltak, a sötétítő függönyt mindig elhúzva tartották és senkit nem engedtek be.

„Harminc éve nem láttam az idős asszonyt, a lányáról is csak annyit tudok, hogy az iskola után nem ment sehová sem dolgozni” – mesélte az egyik közelben lakó.

A rendőrség azonban a boncolás után sem tudta megmondani, hogy mi történhetett a fiatalabb nővel, de erőszakra utaló jeleket nem találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik