postarablas(960x640)(1).jpg (postarablás, )
Közélet

Nyolc évet is kaphatnak a pancser géppisztolyosok

Mindent beszereztek, ami kell, a gépfegyvertől a lőszereken át a váltóruháig. Két járőr buktatta le őket.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik tavaly december végén gépfegyverrel akarták kirabolni a XXII. kerületi postát. A páros lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és rablás előkészületének vétsége miatt áll hamarosan bíróság elé – közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.

A rablók még azelőtt lebuktak, hogy megkezdhették volna akciójukat. Alaposan felkészültek: símaszk, gumikesztyű és motoroskesztyű lapult a kocsiban, sőt egy AMD-65 típusú gépkarabélyt és 82 lőszert is beszereztek.

Az autóban várakoztak és figyeltek járó motorral – ez lett gyanús a járőröknek. Odaléptek hozzájuk és igazoltatták őket. Viselkedésük sem volt „meggyőző”, ezért átvizsgálták a járművet, így bukkantak rá a rablás „kellékeire”. A gépfegyver például az anyósülésen volt, csak egy kabáttal takarták le. Egyikük sem ellenkezett, amikor elkapták őket.

Az ügyészség szerint a páros két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!