Közélet

Így buktak le a zsebre dolgozó rendőrök

Rendőrség (rendőrség)
Rendőrség (rendőrség)

Az egyenruhások pénzt kértek, de a sofőr inkább elhajtott, még az iratait is náluk hagyta. Azonnal a rendőrségre ment.

Előzetes letartóztatásba került az a két autópálya-rendőr, akikről kiderült a hétvégén, hogy zsebre bírságolnak. A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség azért akarta, hogy a páros rács mögé kerüljön, mert a nyomozás még kezdeti szakaszban van, és félő, hogy a lebukott egyenruhások tanúk befolyásolásával, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák, megnehezítenék vagy veszélyeztetnék a bizonyítást. A legszigorúbb kényszerintézkedést a Budakörnyéki Járásbíróság szerdán rendelte el.

Figyelték őket

Ahogy arról beszámoltunk, az autópálya-rendőrség állományába tartozó párost  az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, az inárcsi pihenőhelyről vitték el, miután felmerült a gyanú, hogy zsebre bírságolnak. Úgy tudjuk, hétfőre virradó éjszaka csaptak le rájuk, és már vasárnap délután óta figyelték őket.

Szabálytalan parkolásból csináltak volna pénzt

A Pest Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatása szerint az egyenruhások szabálytalan parkolás miatt kezdtek intézkedni. Pénzt kértek a tilosban álló autóstól, cserébe azért, hogy szemet hunyjanak. A sofőr azonban közölte, semmit sem ad, majd – iratait a rendőröknél hagyva – elhajtott és feljelentést tett.

A páros ellen hivatali vesztegetés miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik