Közélet

Újabb pályahiba miatt áll a belváros

4-6-villamos(960x640)(1).jpg (villamos, körút, bkv, combino, )
4-6-villamos(960x640)(1).jpg (villamos, körút, bkv, combino, )

A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbuszok közlekednek a Blaha Lujza tér és az Oktogon megállók között, pályahiba miatt.

Az Oktogon és a Blaha Lujza tér között megállók között nem járnak a villamosok – közölte szerda reggel a Budapesti Közlekedési Központ. A szerelvények helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Kedden is síntörés nehezítette a közlekedést – bár nem a reggeli csúcsban – a 4-es 6-os vonalán, akkor a Jászai Mari tér és az Oktogon között álltak a villamosok. A BKK jobb híján akkor is buszokat vetett be.

Az utasok közül többen nehezményezik, hogy nem vagy éppen későn jelezték a hibát hangosbemondón, mert ha időben tudják, mi történt, más útvonalat válaszottak volna. Voltak, akik az ilyenkor elindított pótlóbuszok mennyiségét nevezték nevetségesnek.

Ahol az egér is villamossal jár

Van egy város Európában, ahol a villamosok olyan helyekre is eljutnak, ahová máshol még gyalog is oldalazva mennek az emberek. Hegyre fel, hegyről le, zsebkendőnyi területen fordulva, egymást üldözve. Itt, Lisszabonban egy pályahiba azt is okozhatja, hogy egy házból az előtte lerobbant villamos miatt nem tudnak kijönni a lakók…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik