Közélet

Csaknem negyven házat túrt fel a bűnbanda

betoro(2)(960x640).jpg (betörő, )
betoro(2)(960x640).jpg (betörő, )

A rendőrség 12 emberrel szemben kezdeményezett vádemelést lopás miatt. A lefülelt csapatban kamaszok is vannak, de még egy gyermek is.

A rendőrség lopás miatt indított eljárást január végén, miután az akkor még ismeretlen banda betört egy lakatlan nyírbátori házba. A tolvajok különböző lakás- és felszerelési tárgyakat vittek el. A nyomozás alatt fény derült további 36 esetre, amelyekről már akkor sejtették, vélhetően ugyanannak a társaságnak a számlájára írható.

Az egyenruhások elkapták a nyírbátori csapatot, mely hat felnőttből, négy fiatalkorúból és egy gyermekből állt. A rendőrség tájékoztatása szerint a tolvajok lakatlan, illetve  hétvégi házakra “szakosodtak” és rendre háztartási gépeket, berendezési tárgyakat vittek.  A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy nőt is, akinek az volt a feladata, hogy túladjon a könnyen szerzett holmikon.

A Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte: a nyomozást lezárták, az ügy iratait pedig megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik