Közélet

Ok nélkül vertek össze dán fiatalokat a Balatonnál

kesel(960x640)(6).jpg (késelés, szurkálás, támadás, )
kesel(960x640)(6).jpg (késelés, szurkálás, támadás, )

Ütötték, rúgták őket, ennek ellenére azt kérték, ne büntessék meg támadóikat.

A két dán fiatalt még nyáron támadták meg egy balatonfüredi áruháznál. Az esetre csak most, a vádemeléskor derült fény. Eszerint a külföldi fiatalok vásárolni próbáltak, de nem szolgálták ki őket, ezt támadóik igencsak nevetségesnek találtak, hangosan nevettek, majd távozásukkor belekötöttek a dán fiúkba.

Ütötték, rúgták

Az utcán tovább kötözködtek, a tizenéves vádlott arcon ütötte kiskorú dán ellenfelét, és még azután sem hagyta békén, hogy kiszemeltje a földre került. Barátja segíteni próbált bajban lévő társán, ám a fiatal őt is megütötte. Verekedés tört ki közöttük.

Ekkor avatkozott be a másodrendű vádlott, aki belerúgott az idősebb dán fiúba. A fiatalabb külföldi próbált közbelépni, eközben véletlenül belekapott a társát bántalmazó fiatal arcába. A verekedés ezután abbamaradt.

Nem akarták, hogy megbüntessék őket

Mindkét dán fiú megsérült a támadásban, de egyikük sem súlyosan. Főképp zúzódásokat, horzsolásokat okoztak nekik ellenfeleik. Az ügyészség közlése szerint a külföldi páros a történtek után azt mondta, nem kérik támadóik megbüntetését. A Veszprém Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint azonban cselekményük alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

A fiatalok garázdaság vétsége miatt állnak bíróság elé hamarosan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik