Közélet

Lövéssel fékezte meg a rendőr a demecseri őrjöngőt

vasvilla (vasvilla, )
vasvilla (vasvilla, )

A férfi ásóval és vasvillával indult meg a polgárőrök felé, a járőr ezután adta le a figyelmeztető lövést.

Vasárnap éjjel hívtak rendőrt egy demecseri házhoz, miután a családfő azzal fenyegette feleségét és gyermekeit, hogy megveri őket. A járőr két polgárőrrel érkezett a helyszínre, ám a hőzöngő férfi előttük sem zavartatta magát, tovább bántalmazta párját, közben szidta az egyenruhásokat.

Késsel, ásóval, vasvillával

A rendőr próbálta megfékezni a támadót, megfogta a férfi vállát, az őrjöngő „válaszul” nekirontott az egyik polgárőrnek.  Ezután kihátráltak a lakásból, a támadó pedig ökölbe szorított kézzel közelített hozzájuk. A rendőr többször felszólította az agresszív családfőt, hogy hagyja abba, amit csinál, de a férfit ez a legkevésbé sem érdekelte, sőt, az udvaron verekedésre szólította fel újdonsült haragosait.

A járőr ezután könnygázt vetett be, a támadó pedig kést rántott. A rendőr próbálta védeni társait, hiszen ők fegyvertelenek voltak. A férfi még ezután sem állt le, felkapott egy ásót és egy vasvillát, maga elé tartotta mindkét „fegyverét” és elindult feléjük. A rendőr ekkor húzta elő szolgálati fegyverét, amellyel a levegőbe lőtt.

Elszaladt és elbújt

A családfő ekkor megtorpant majd futásnak eredt. A helyszínre további rendőrök érkeztek, a férfit csaknem egy órán át keresték, végül sikerült elfogniuk.

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség a támadó ellen felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást. A férfi jelenleg őrizetben van és – tekintettel a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára – indítványozták előzetes letartóztatását is – tájékoztatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik