Közélet

Lakástűz és leégett istálló Pest megyében

Tuzolto-auto(960x640)(2).jpg (Tűzoltó autó)
Tuzolto-auto(960x640)(2).jpg (Tűzoltó autó)

Monorierdőn állatokat mentettek a tűzoltók, Csávharaszton pedig több órás munkával sikerült megfékezni a lángok továbbterjedését.

Kigyulladt és majdnem teljesen leégett egy lakásként is használt gazdasági épület Monorierdőn, a tűzből három állatot sikerült kimenteni, senki sem sérült meg – közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap reggel. Spitz Alexandra elmondta, a monorierdői ingatlanhoz szombat délután riasztották a monori tűzoltókat, de mire kiértek, a 36 négyzetméteres faépület teljes terjedelmében égett. A tető beomlott, egy gázpalack is felrobbant a tűzben, amely a szomszédos épületeket is veszélyeztette.

A tűzoltóknak nemcsak a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozniuk, de két lovat és egy kecskét is épségben hoztak ki a házból.

Az épület 90 százaléka kiégett, a lakás tulajdonosa és felesége nem volt otthon, később a helyi önkormányzat gondoskodott elhelyezésükről – közölte a szóvivő.

Egy kazánházban csaptak fel a lángok

Egy melléképületben lévő kazánházban is tűz ütött ki, majd innen terjedt át a mellette álló családi házra Csévharaszton vasárnapra virradóra, de senki nem sérült meg, tudjuk ugyanúgy a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. A lángok először a Petőfi közben található ingatlan 6 négyzetméteres melléképületéből csaptak fel, majd a tűz átterjedt a 130 négyzetméteres családi ház tetőszerkezetére is.

A monori tűzoltók az épületből három túlhevült gázpalackot hoztak ki, egyik sem robbant fel. A lángokat több órás munkával sikerült eloltani – tette hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik