Közélet

Szépen gyógyulnak az apjuk által megkéselt kislányok

keseles(1)(960x640)(1).jpg (késelés, )
keseles(1)(960x640)(1).jpg (késelés, )

Hamarosan elhagyhatja a kórházat a négyéves Szimóna és a hatéves Jázmin, akikbe egy hete tébolyult apjuk döfte a kést – írja a Blikk.

Egy héttel a borzalmak után a lányok szépen gyógyulnak, és hamarosan elhagyhatják a kórházat, de az átélt borzalmak valószínűleg örökre beleégtek emlékezetükbe.

A kicsikért most az apa hozzátartozói és az anya harcol, a gyámhivatalnak pedig hamarosan döntenie kell, hova mehetnek haza végleg a kislányok.

A kicsiket a bíróság korábban ugyanis ideiglenesen az apánál helyezte el, de V. Jánost tette után letartóztatták, így a törvény értelmében az anya lehet a gyerekek ideiglenes gyámja.

Ilyenkor az illetékes gyermekjóléti szolgálat segítségével azt is vizsgálják, hogy milyen anyagi körülmények közé kerülnek a gyerekek, milyen kapcsolatuk van a hozzátartozókkal, milyen közel élnének az iskolához vagy az óvodához, de azt is nézik, hogy a hozzátartozó miért vállalja a gyerekek gondozását – mondta el a Blikknek Gyurkó Szilvia, az Unicef Magyar Bizottságának gyermekjogi igazgatója.

A múlt hét szerdán derült ki, hogy a hogy a két kislányt sikeresen megműtötték, állapotuk stabil, a körülményekhez képest jól vannak. Szerda reggel ugyanis egy 30 éves apa két gyermekét késelte meg a főváros XVII. kerületében, egy Lajosház utcai lakásban. A 4 és 6 éves kislányt, valamint a férfit is kórházba vitték. A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik