Közélet

Hazamehet Rezesova

rezesova (rezesova)
rezesova (rezesova)

Első fokon hat év fogházra ítélték a szlovák milliomosnőt. Eddig előzetesben volt, de a bíróság szerint erre nincs szükség már.

Vége az előzetes letartóztatásnak, a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő házi őrizetben várhatja a másodfokú tárgyalást. A bíró rövid tanácskozás után hozta meg döntését. Eva Rezesova – ahogy azt ügyvédjével számtalanszor próbálta elérni – nyomkövetőt kap. Rendőrök ellenőrzik majd visszatérően ideiglenes otthonában, mely korábbi sajtóértesülések szerint egy XIII. kerületi apartmanházban lesz.

Rezesova köszöni, az ügyész nem nyugszik

A nő a tragédia után előzetes letartóztatásba helyezték, a legszigorúbb kényszerintézkedést egészen monstanáig fenntartották. Ám ha az ügyészen múlik, ismét rács mögé kerül, fellebbezést nyújtott be a határozat ellen.

Eva Rezesováról a tárgyalás végén levették a bilincset, nő megköszönte az ítéletet.

Hat év, ami inkább három

Az ügyben péntek délelőtt született meg a nem jogerős, elsőfokú döntés,  a vádlottat hat év fogházbüntetéssel sújtották. Eva Rezesova feltételesen négy év múlva bocsátható szabadlábra, ebbe beleszámít az az idő is, amit előzetesben töltött. Tehát jó magaviselettel nagyjából két és fél – három év múlva szabadulhat.

Vodkázott

A bírónő hosszaszan indokolta döntését. Egyebek mellett kiderült, hogy – bár vezetés közben nem ivott – nem sokkal a tragédia előtt legurított egy deciliter vodkát az egyik pihenőhelynél. Szó esett arról is, hogy legalább legalább 165 kilométer per órával száguldott, az ütközést már nem tudta volna elkerülni akkor sem, ha 130 kilométer per órával halad. Az indoklásban elhangzott továbbá, hogy áldozatai későn – és körülbelül 100 kilométer per órával – “jöttek ki” egy másik jármű takarásából.

A bírónő beszélt arról is, hogy a helyszínen tett nyilatkozatát  nem tudták figyelembe venni az eljárás alatt, mert a rendőrök nem ismertették a jogait, ráadásul rosszkor és rosszul vettek tőle vér-és vizeletmintát.

A pénze miatt kapott csak ennyit

Az áldozatok egyik hozzátartozja a szünetben úgy nyilatkozott, Rezesova csak annak köszönheti az enyhe ítéletet, hogy meg tudta fizetni a legdrágább szakértőket. Egy másik rokon ugyanakkor azt mondta, ezt a családot Szlovákiában soha nem ítélték el semmiért, itt legalább egyiküknek vállalnia kellett a felelősséget.

Nézegesse képeinket Rezesova ítélethirdetéséről:

Olvasói sztorik