Közélet

Hírhedt luxusóratolvajok budapesti akciója

breitling (breitling)
breitling (breitling)

A magukat tehetős házaspárnak álcázó tolvajok silány hamisítványra cserélték ki a vagyont érő holmit. Nem is egyszer, nem is csak nálunk.

A bűnözők első ismert hazai akciójukat még tavaly, szeptember végén ejtették meg Budapesten, a Vörösmarty téren. Az akkor még ismeretlen, házaspárnak álcázott tolvaj-kettős délelőtt ment be az óraboltba. Több ékszer felől is érdeklődtek, kérdezősködtek, és végül addig ügyeskedtek, míg a nőnek sikerült elterelnie az eladó figyelmét. Ezalatt cinkosa elemelt egy igencsak borsos árú órát és kicserélte azt egy hamisítványra.

Nem álltak le

A férfi 40 percen belül ismét lecsapott, szintén az V. kerületben. Ezúttal a Párisi utca egyik üzletében szerzett egy újabb értékes darabot.

A páros ezután sem állt le, október végén egy Andrássy úti óraszalonban jártak, külföldi házaspárként nézegették a kínálatot, majd egy újabb sikeres akció után távoztak a boltból.

Europol, Interpol

A rendőrség akkor még ismeretlen tettesek ellen nyomozott. A fővárosi nyomozók felvették a kapcsolatot az Europollal és az Interpollal, mivel felmerült a gyanú, hogy a keresett bűnözők más országokban is “ügyeskednek”. Később kiderült, Magyarországon kívül Horvátországban, Ausztriában, Csehországban és Németországban is sikeres akciók állnak mögöttük. Összesen tíz órát loptak el, melyek értéke több mint százmillió forint.

A párosról képek készültek, ezeket több luxusórákat árusító üzletbe is eljutatta az Európai Központi Bank, végül így akadtak horogra pár hónappal ezelőtt a németországi Ingolstadtban – közölte csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A 26 éves nőről és 43 éves társáról kiderült, hogy szlovák állampolgárok.

A rendőrség tájékoztatott arról is, hogy a tolvajok ellen – előzetes letartóztatásuk mellett – a német nyomozóhatóság folytatja le az eljárást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik