Közélet

Hihetetlen, de túlélte ezt a balesetet

Háromszázzal száguldott a sivatagban, amikor az autó felborult és apró darabokra tört.

A módosított Hondát vezető Brian Gillespie – bármennyire is hihetetlennek tűnik a balesetről készült videófelvétel megnézése után – mindössze hat napot töltött kórházban a november 10-én, Kaliforniában történt baleset után. Az SCTA weboldalán megjelent hír szerint a férfit légmellel, súlyos fejsérülésekkel és a sípcsontján keletkezett vágásokkal szállították kórházba, de kevesebb mint egy hétig tartó kezelés után már ki is engedték.

A pillanat, amikor a háromszázzal száguldó autó felborult a sivatagi pályán
Fotó: YouTube

A baleset idején a felvételt készítő John Wylie elmondása szerint a Gillespie nagyjából háromszáz kilométeres sebességgel száguldott a Mojave-sivatag kaliforniai részén található, El Mirage nevű kiszáradt tó medrében, ahol az 1937 óta működő SCTA nevű szervezet rendez sebességrekord-döntő versenyeket. A Hot Rod magazin megemlíti, hogy Gillespie a balesete előtt sikeresen túllépte a kétszáz mérföldes sebességet autójával.

És így nézett ki, amikor több átfordulás után a tetjén megállt
Fotó: YouTube

A szörnyűnek tűnő bukásról készült felvételt egyébként Gillespie engedélyével tette ki a videó készítője a YouTube-ra. A sofőr ezt feltehetően azért engedélyezte, mert jól mutatja milyen fontos megfelelő biztonsági eszközökkel felszerelni az ilyen nagy sebességre képes autókat, mert azok életet mentenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik