Közélet

Életveszélyesen megfenyegettek egy cigány családot

betort-uveg(960x640)(7).jpg (betört üveg, rongálás, vandalizmus, )
betort-uveg(960x640)(7).jpg (betört üveg, rongálás, vandalizmus, )

” Kinyírunk benneteket! A gyerekek vérét akarjuk! Cigányok itt nem maradhatnak!” – egyebek mellett ezt ordították a támadók.

A bögöti családi házban egy özvegyasszony lakott gyermekeivel. A nő elmondása szerint a faluban élő, de Sárváron dolgozó rendőr kereste fel őket azzal, hogy eltűntek a dolgai és keresi a tolvajokat. A nő közölte vele, semmit sem tud a dologról. Két nappal később lekezdődtek a zaklatások, a fenyegetőzés – írja a vaol.hu.

A támadók petárdákat hajigáltak és ablakot törtek. A család értesítette a rendőrséget, az egyenruhások azt ígérték gyakrabban járőröznek, de ennek ellenére is zaklatták őket. Ezután a Sárvári Roma nemzetiségi Önkormányzat emberei siettek a segítségükre, de amint kitették a lábukat a házból, visszatértek a fenyegetőzök.  A család ekkor döntött a költözésa mellett.

A rendőrség szabálysértési eljárást indított az ügyben rongálás miatt, az eddigi adatok szerint ugyanis  bűncselekményre vagy más szabálysértésre utaló adat, információ, bizonyíték eddig nem merült fel és nem érkezett. A megyei rendőr-főkapitányság közölte, nem rendelkeznek olyan bejelentéssel, információval, hogy a szabálysértési ügy károsultjai támadássorozat áldozatai lennének. A sértettek november 18-án magánindítványt terjesztettek elő a rendőri intézkedésben részt vett rendőr ellen, amelyet a rendőrség a nyomozó ügyészséghez továbbít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik