Közélet

Többen visszavonták a vallomásukat a fajtalankodó rajztanár ellen

bosnyák mihály (bosnyák mihály)
bosnyák mihály (bosnyák mihály)

A mohácsi pedagógus jogerősen hét évet kapott. Misi bácsi ügyvédje, Magyar György perújításra készül.

Több kislány is visszavonta korábbi terhelő vallomását a pedofília miatt elítélt mohácsi rajztanár ügyében – értesült a Pécsma.hu. A pedagógus ügyvédje megerősítette, hogy perújításra készülnek. Magyar György elmondta azt is, párhuzamosan egy felülvizsgálati kérelmet is benyújt a Kúriának, mert a másodfokon ítélkező bíróság több jogszakmai hibát követett el.

Tizennégy kislány

A mohácsi pedagógus ügyében múlt hét szerdán született jogerős ítélet: a férfi hét évet kapott. A tanár a bíróság szerint 14 diákjával, főképp 6-8 év körüli kislányokkal erőszakoskodott, méghozzá folytatólagosan. Tudatosan választotta ki áldozatait és a rajzszakkörök alatt fajtalankodott velük. A gyerekek a Pécsi Törvényszék közlése szerint azóta is pszichés zavarokkal küzdenek.

A tanár – akit sokan csak Misi bácsiként ismernek – 2009-ben bukott le. Első fokon, 2011-ben felmentették, majd a másodfokon a Baranya Megyei Bíróság súlyos eljárási hibákra hivatkozva új eljárást rendelt el. A megismételt elsőfokú per végén a pedagógus 2 év 3 hónapot kapott, ám másodfokon ennél jóval súlyosabb büntetést szabtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik