Közélet

Tizennyolc év után kapták el a hidegvérű gyilkost

vietnami-gyilkos(960x640).jpg (vietnami gyilkos)
vietnami-gyilkos(960x640).jpg (vietnami gyilkos)

A nőt Csehországban kapták el, és a napokban Magyarországra hozták. Társát még keresik.

A brutális gyilkosság 1995-ben történt, az áldozat egy vietnami férfi. Eltűnését élettársa jelentette, majd pár nappal később a buszról kiszúrta párja kocsiját a XI. kerületi Tétényi út egyik parkolójában. Rendőrök mentek a helyszínre és kinyitották az autót. A holttest a csomagtartóban volt, a tettesek takaróba csomagolták.

Pénzért, aranyláncért

A nyomozás adatai szerint a férfit egy Fehérvári úti lakásban lőtték le. Elvették a pénzét és aranyláncát, majd a parkolóba vitték a holttestet. A rendőrök kiderítették, az említett lakást egy vietnami pár bérelte, az érintetteket keresni kezdték. Országos, majd később európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak ellenük, de sehol sem akadtak a nyomukra a hatóságok – egészen mostanáig.

Idén nyáron a körözött páros női tagját elkapták Csehországban. A gyanúsított Vrbovecben bujkált – közölte kedden a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a  nőt a napokban Magyarországra hozták. Az asszony kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Még keresik

Cinkosát, a 39 éves Doan Khac Hoang, vietnami állampolgárt továbbra is elfogatóparancs alapján keresik. Kérik, aki a férfit felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést.

Olvasói sztorik