Közélet

Így nyelte el a föld a parkoló autót Budapesten

Órákig tartott a felfordulás a beszakadt út miatt a Karácsony Sándor utcában.

Órákig dolgoztak a tűzoltók a hétfő esti, VIII. kerületi csőtörés helyszínén a Karácsony Sándor utcában. Az utcát elárasztotta a víz, alámosta az utat, a beton pedig megadta magát: egy körülbelül 2 és fél méteres, hat méter hosszú és legalább másfél méter mély „gödör” maradt a helyén, amely elnyelt egy kocsit. Egy háromszintes ház pincéjét is elöntötte a víz, az épületet statikus vizsgálta meg, szerencsére mindent rendben talált.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kérdésünkre közölte, két kocsival, daruval dolgoztak késő estig, még a műveleti szolgálat emberei is a helyszínen voltak. Az alámosott gödör közelében lévő két kocsit csörlővel és drótkötéllel vontatták biztonságos távolságra. Miután a vízművek emberei eltávolították az aszfaltdarabokat, kiemelték a beszakadt autót is.

Hajnalra állt helyre a rend

A közműszolgáltatás helyreállt, az egyik ott lakó szerint azonban csak hajnalra lett ismét víz otthonukban.Az útbeszakadás miatt a 99-es autóbusz továbbra is  terelőútvonalon közlekedik, a Kálvária tér és a Szerdahelyi utca megállót nem érintik a járművek.

Olvasói sztorik