Közélet

Egy évet kapott a körúti „gyerekrabló”

Combino (Combino)
Combino (Combino)

A nő a karjánál fogva rángatta kisfiút, magával akarta vinni. Az ügyészség enyhének találja az ítéletet.

Egy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság hétfőn azt a nőt, aki október közepén megpróbált elráncigálni egy gyereket egy budapesti villamosmegállóból. Ügyében gyorsított eljárásban döntöttek. Az asszonyt védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett személyi szabadság megsértésének kísérletében mondták ki bűnösnek – tájékoztatott kedden a Fővárosi Főügyészség. Közlésük szerint a vádlott már többszörös visszaeső.

Követelte a gyereket

Az eset október 17-én, a reggeli órákban történt a Jászai Mari téren, a 4-es 6-os villamos megállójában. A négyéves gyermek anyjával várakozott, amikor a rossz külsejű, hajléktalannak tűnő idegen odalépett hozzájuk. Kiabálni kezdett, követelte, hogy adja oda neki a kicsit. Ezután megfogta a gyerek karját és rángatni kezdte, a kisfiú sírt, de a nő nem hagyta abba. Az anya segítségért kiáltott, járókelők léptek közbe.  A helyszínre rendőrök érkeztek, akik elfogták az asszonyt, aki kérdéseikre zavarosan válaszolt. A gyereknek szerencsére nem esett baja, csak nagyon megijedt.

A nő később azt mondta, azért akarta magával vinni a gyereket, hogy meleg teát és zsíros kenyeret adjon neki a Széll Kálmán téren.  A 60 éves támadót elmeszakértő is vizsgálta.

Fegyházba küldenék

A PKKB ítélete nem jogerős, ugyanis az ügyészség súlyosításért fellebbezett. Hosszabb, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért harcolnak.

surveys & polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik