Közélet

Rágalmazásért fizetnek a tesitanárnak

Három amerikai diáklány perverznek nevezte egyik tanárukat, most a bíróság ítélete szerint többszázezer dollárt kell fizetniük.

A lányok még két évvel ezelőtt állították azt egy kaliforniai testneveléstanárról, hogy perverz és molesztálni próbálta őket, a bíróság most hozott ítéletet az ügyben, rágalmazásért és a jó hírnév megsértése miatt a diáklányok szüleinek közel négyszázezer dollárt kell fizetniük, ami nagyjából nyolcvannyolc millió forintnak megfelelő összeg.

„Örülök, hogy a bíróság képes volt tisztán látni ebben a zavaros ügyben. Szörnyű évek vannak mögöttem, de most végre fellélegezhetek” – mesélte a meghurcolt tornatanár, a most negyvenkilenc éves John Fischler. A bíróság másodfokon az akkor tizenegy éves értelmi szerző ellen külön eljárás indított viselkedési zavarai miatt, amelyik ma kezdődött.

A szülőket megrázta az ítélet, nem csak azért, mert kártérítést kell fizetniük, hanem azért is, mert így szerintük az iskolában és később az életben is kiközösítés vár rágalmazó gyermekeikre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik