Közélet

Hazug “feltaláló” verte át az egész falut

szerelő (szerelő, szerszám, munkás, )
szerelő (szerelő, szerszám, munkás, )

Azt mondta, feltalált egy zseniális áramfejlesztő masinát. Tízmilliókat csalt ki áldozataiból.

A csalók királyát keresik a rendőrök.  Az 54 éves Ács László egy egész falut vert át, mindenkivel elhitette, hogy ő egy zseni feltaláló, aki most építi meg a semmiből áramot fejlesztő gépét, amely városokat lát majd el és borít világosságba – írja a Blikk.

A férfi interneten ismerkedett meg a Bokodon élő özvegyasszonnyal, majd hozzáköltözött. Különféle mesékkel állt elő, például, hogy ő találta fel az Ácsbalzsam nevű készítményt, de ellopták tőle. Az “áramfejlesztő” gépről azt mondta, hamarosan kész, csak éppen néhány alkatrészre lenne szüksége. Azt hazudta, hogy biofizikus, és egy ismert bankvezérrel is tárgyalt már, aki tíz darabot rendelt tőle. A nő pedig hitt neki, mindenét nekiadta, ráadásul a falubeliek is a zsebükbe nyúltak.

A súlyos cukorbeteg nő, amikor rájött,  hogy párja minden szava hazugság, egyre rosszabb állapotba került, később pedig meghalt. A férfi ott maradt a házban, bujkált az emberek elől, majd egyik éjjel eltűnt, és mindent értéket elvitt. A lap szerint a tartozást, amit az elhunyt felhalmozott a férfi miatt, most az áldozat édesanyján akarják behajtani.

A csalót elfogatóparancs alapján keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik