Közélet

Bármikor megismétlődhet a békásmegyeri tragédia

Dr. Berényi Tamás, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke szerint a jövőben is bármikor előfordulhat az, hogy a mentők késése miatt hal meg valaki.

A békásmegyeri tragédia után több mint ötszáz komment érkezett csak a Hír24 cikkére, amelyben a szerdán elhunyt asszony esetét mutattuk meg önöknek. A kommentelők szerint nonszensz, hogy negyven perc alatt ért ki a mentő a 38 éves nőhöz, aki Békásmegyeren lett rosszul és mire kiértek a mentők addigra meghalt.

Kerestük az országos szakfelügyelőt, róla kiderült, hogy már nem az, mert a felügyeleti szerv az eddigi rendszert májusban megszüntette. Dr. Berényi Tamás, így a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökeként tudatta a Hír24-gyel, hogy a békásmegyeri dráma bármikor megismétlődhet. Mint írta, a mentésirányítási rendszer hiányosságai, a tervezett, de elhúzódó fejlesztés, annak visszásságai, az akut jellegű betegellátó rendszer strukturális és feltételrendszerben megmutatkozó évtizedes problémái bármikor eredményezhetnek, járulhatnak hozzá ilyen eseményhez. Túl az egyéni drámán ez hangsúlyos politikai és szakmapolitikai kérdés.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik