Közélet

“Élvezze ki, hogy megerőszakolják”

Visszafelé sült el az indiai főrendőr nyilatkozata.

Ranjit Sinha alapvetően a tiltott sportfogadások kapcsán szólalt fel egy keddi konferencián – elmondása szerint, ha Újdelhi nem tud útjába állni, logikusabb lenne, ha engedélyezné és megadóztatná a szerencsejátékot.

És ekkor hagyta el a száját a világ legrosszabb hasonlata: “Ha nem tudjuk betartatni a tilalmat, az olyan, mintha azt mondanánk, hogy ha nem tudja megakadályozni, akkor élvezze ki, hogy megerőszakolják.

A Szövetségi Nyomozó Iroda feje természetesen arra gondolt, hogy attól függetlenül érdemes helyes törvényeket hozni, hogy a jog érvényre juttatható vagy sem. De tekintettel arra, hogy a hivatalos adatok szerint Delhiben átlag 14 óránként megerőszakolnak egy nőt, nem csoda, hogy a hasonlat világszerte kiverte a biztosítékot.

A főrendőr azóta elnézést kért és mindenkit biztosított arról, hogy mély tisztelettel viseltetik a nők és a nőket érintő problémák iránt – magyarra lefordítva: nem mond le.

Ne viccelődj az erőszakkal!

Sacha Baron Cohen, azaz Borat is nevetett egy jót, amikor Glod romániai falut porig alázta filmjének első perceiben. A kazah helységnek beállított falu lakói láthatóan úgy pózolnak a komikus mellett-körül, hogy nem tudják, miről is beszél a bajszos idegen. “Ez itt a helyi erőszaktevő – ejnye-bejnye!” hagyja el Borat száját ez az ízléses tréfa egy helyi lakosra utalva. (Azért gondolkodjon el mindenki, milyen érzés lenne neki a szülőfaluját-városát ilyen beállításban látni.)

A falunak később leesett a tantusz, és be akarták perelni Cohent, ám ehelyett a nyugati világtól csak egy másik pofont kaptak – ügyvédek ültették fel őket, ígérve minden szépet és jót, aztán eltűntek a pénzzel. Glodnak meg maradt a kétes dicsőség: ők a kazah Borat szülőfaluja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik