Közélet

Üvegdarabbal szúrta le párját az átányi nő

betort-uveg(960x640)(7).jpg (betört üveg, rongálás, vandalizmus, )
betort-uveg(960x640)(7).jpg (betört üveg, rongálás, vandalizmus, )

Gyermeke szeme láttára sebesítette meg élettársát.

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség az átányi szurkáló ellen. Az asszonynak életveszélyt okozó testi sértés miatt kell felelnie.

Költözni akart

A rossz anyagi körülmények és a féltékenység – ezek az okok álltak az átányi családi dráma hátterében az ügyészség szerint. A nő és a megszúrt férfi együtt éltek egy átányi házban,  nehezen boldogultak, ráadásuk kapcsolatuk sem volt már harmonikus. A viták nem egyszer verekedésig fajultak.

Idén, március végén a férfi közölte párjával, hogy elege van a szegénységből, visszaköltözik korábbi otthonába, Jászapátiba. Az asszony ezt nem akarta, így amikor élettársa elindult a reggeli buszhoz, megfogta a gyermekét, felkapott párat a házuk udvarán szétszórt üvegtörmelékekből és utánasietett.

Egyenesen a hasüregébe

A szemére vetette, hogy biztos a szeretői miatt hagyja ott.  A férfi dühös lett és ellökte a nőt, a nő ekkor húzta elő a körülbelül 10 centiméter hosszú, két centiméter széles üvegdarabot. Életveszélyesen megsebesítette élettársát, a szúrás a hasüregébe hatolt – emlékeztetett a Heves Megyei Főügyészség.

A sérült saját lábán ment el egy közeli vendéglőbe, végül onnan hívott mentőt. A férfi túlélte a támadást, volt párja pedig hamarosan bíróság elé áll.

A zöld szemű szörny

A féltékenység tulajdonképp az irigység egy formája, végeredményben óriási mértékben megnöveli a tárgya iránti vonzódást – akár a megszállottságig. Furcsa módon a féltékenység akkor is nőhet, amikor az áhított dolgot, személyt már elveszítettük. Férfiak és nők máshogy reagálnak a féltékenységre: általában az előbbiek dühvel, utóbbiak szomorúsággal, gyásszal. A féltékenység hátterében családterapeuta szakemberek szerint gyerekkori problémák állnak: a felnőtt arra emlékszik vissza érzelmileg, hogy őt senki nem szerette, visszautasították, bántalmazták. Ezek orvoslását várja a másiktól, féltékenysége célpontjától. Tulajdonképpen ki akarja sajátítani a másikat. Ugyanakkor a gyerekkori sérelmek miatt félelem alakult ki a másik közeledésétől. A féltékenység betegséggé válhat, amit terápián és relaxációs gyakorlatokkal lehet kezelni, gyógyítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik