Közélet

Fejszével esett barátjának, mert az ágyában feküdt

balta (balta)
balta (balta)

A támadó már a bíróságon magyarázkodhat.

Elkezdődött csütörtökön annak a férfinak a pere, aki idén, május végén fejszével rontott rá ivócimborájára, mert nem tetszett neki, hogy az ágyában feküdt. Az ügyet első fokon a Kecskeméti Törvényszék tárgyalja.

Napokig ittak

A vádirat szerint tettes és áldozata évek óta szomszédok, barátok voltak. Egyikük sem vetette meg az alkoholt, sőt. Ennek ellenére komolyabb vita, veszekedés soha nem volt köztük. Időként előfordult, hogy napokra „összebútoroztak”, ilyenkor napokig csak ittak.

Így történt ez a támadás idején is. Reggel mindketten elmentek a házból, pontosabban ketten kétfelé, hogy magukba döntsék a reggeli adagot. Először a „vendég” érkezett vissza közepesen ittas állapotban. Lepihent a szobában lévő franciaágyon, a jobb oldalára feküdt. Nem sokkal később megérkezett a házigazda is, jóval részegebben társánál.

Kéréstől a fejszéig

Nem volt az ínyére, hogy barátja az ágyában fekszik, ezért haza akarta küldeni. Először szólongatta, majd ráncigálni és ütlegelni kezdte, és bár cimborája erre már felébredt, nem hagyta ott az ágyat.

Végül dühében kirohant az előszobába, felkapta a tűzifa hasogatásához használt, 60 centiméter nyélhosszúságú és 5X5 centiméter fejszélességű fejszét, majd visszament az ágy jobb oldalára, békésen alvó szomszédja mellé.

A fejszét két kézzel a feje fölé emelt, és legalább háromszor lesújtott a fokával, közepes, illetve nagy erővel.

Lesújtott majd lefeküdt

Egy ismerősük értesítette a mentőket és a rendőröket, a vádlott ugyanis – miután súlyos sebeket ejtett barátján – lefeküdt és elaludt az előszobában.

Áldozata sérüléseket szenvedett egyebek mellett a fülén, a szemén és a nyakán is, ráadásul csontja is tört. Sérülései nem minősülnek életveszélyesnek, ám tekintettel a támadás módjára, az eszközre, könnyen tragédia is történhetett volna. Éppen ezért a vádlottnak emberölés kísérlete miatt kell felelnie.

A főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik