Közélet

Orális szexre akartak kényszeríteni egy somogyi kisdiákot

iskola (iskola)
iskola (iskola)

A nyolcéves fiú nem tette meg, amire nagyobb társai rá akarták venni, ezért csúnyán megverték.

Az eset a bántalmazott kisiskolás édesanyja szerint november 5-én történt a Somogy megyei Görgetegen, a helyi általános iskolában. A mindössze nyolcéves gyermeket három nagyobb fiú kapta el délután 2 óra körül, a szünetben. Hátravitték őt a tornaterem mögé. Legidősebb támadója – egy 14 éves, hetedikes tanuló – ezután lehúzta a nadrágját és arra akarta kényszeríteni a gyereket, hogy elégítse ki orálisan. Valamivel fiatalabb cinkosai pedig „asszisztáltak” ehhez, és folyamatosan figyelték, nem jön-e valaki. A kisfiú nem volt hajlandó megtenni, amit akartak, ezért mindhárman nekiestek, ütötték, rúgták – mondta a diák édesanyja a Hír24-nek.

Kinyírjuk az egész családod

Beszélt arról is, hogy kisfia mindvégig segítségért kiáltott, de nem jött senki, a tanárok bent voltak. Sőt, később próbálta jelezni, mit tettek vele a „nagyok”, de a pedagógus, akitől segítséget kért, elhajtotta azzal, hogy menjen játszani.

A gyerek ezután nem szólt senkinek, a történtekre csak másnap derült fény, fürdésnél ugyanis édesanyja meglátta a sérüléseit. Állítása szerint fia tele volt kék-zöld foltokkal, zúzódásokkal, a legtöbb seb, sérülés a fenekén volt. A gyerek azt mondta, azért nem mondott semmit, mert iskolatársai délután megfenyegették, hogy „kinyírják” az egész családját, ha el meri mondani, mi zajlott a tornaterem mögött.


Nagyobb térképre váltás

Látlelet készült

A rendőrséget még aznap értesítették és orvos is látta a gyereket, látlelet is készült, a dokumentum jelenleg a nyomozóknál van. A kicsit másnap, vagyis november 6-án hallgatták ki, két és fél órán át beszéltek vele az egyenruhások az asszony jelenlétében. A nő szerint a rendőrök nagyon segítőkészek voltak.

A felháborodott édesanya elmondta, hiába fordult az iskolához, ott azt állítják, hazudnak. Hasonlóan reagáltak az érintett fiúk családtagjai is. Ám a falubeliek többsége fel van háborodva – fűzte hozzá.

Az asszony elmesélte, nemrég egy kislányt vittek el a mentők, miután két nagyobb lány durván bántalmazta, ugyancsak az említett intézményben.

Nem nyilatkoznak

Kerestük az iskolát, hogy megtudjuk, szerintük mi történt – vagy éppen nem történt – az intézményben. Az igazgatónő annyit mondott, hogy míg tart a rendőrségi eljárás, nem nyilatkozhatnak az ügyben.

Megkeresésünket eljuttattuk a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz is, egyelőre várjuk a válaszukat.

A fiatalabbak nem büntethetők

Ügyvédhez fordultunk, hogy megtudjuk, kit és miért lehet felelősségre vonni, ilyen esetben milyen büntetés szabható ki. Magyar György a Hír24 elmonda, a “rövid tényállás alapján, amennyiben ez valóban így történt, úgy a 14 év feletti elkövető szexuális erőszak kísérletéért büntethető”.

Hozzáfűzte: tekintettel azon minősítő körülményekre, hogy a sértett 12 év alatti, vele szemben erőszakot alkalmaznak, illetve több elkövető van – még akkor is, ha ebből életkoránál fogva nem mindegyik büntethető – nagykorú elkövető esetén akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható lenne. A törvény azonban a 16 éven aluli fiatalok esetében kedvezőbb büntetési tételeket alkalmaz, így a kiszabható maximális büntetés mértéke 5 év. A 14 éven aluli elkövetők ezen bűncselekményért nem büntethetőek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik