Közélet

Mindenkit kirúgtak a drezdai egyetemről

Drezdai-Muszaki-Egyetem-belso(960x640).jpg (egyetem, drezda, németország)
Drezdai-Muszaki-Egyetem-belso(960x640).jpg (egyetem, drezda, németország)

Sokan legalábbis ezt hitték, amikor téves email-t kaptak.

„A hozzáférését 12 nap múlva letiltjuk, mert hallgatói jogviszonyát megszüntettük. Szerződése érvénytelen, vendég hozzáférései nem élnek tovább. Kérjük, minden önnek fontos információt mentsen le a rendszerből, mert a hozzáféréseivel ezek is elvesznek!”

Egy a fentieket tartalmazó email üzenetet kapott a Drezdai Műszaki Egyetem mind a 37 ezer hallgatója és a teljes dolgozói gárdája vasárnap délután. Másnap az egyetem szerverét elárasztották a válaszüzenetek: rengetegen kaptak pánikrohamot, vagy háborodtak fel az elektronikus levél miatt. Többen csatolták vizsgaeredményeiket, tandíjbefizetésről szóló bizonylataikat, érettségi bizonyítványaikat, kérdéseket tettek fel elbocsátásuk miatt – írja a Spiegel online kiadására hivatkozva a The Local.

Drezdai Műszaki Egyetem (forrás: wikipedia)

Akik a közösségi portálokon élték ki dühüket vagy kétségbeesésüket, jobban jártak: hamar rájöttek, hogy mindannyian megkapták ugyanazt az üzenetet, így biztos, hogy csak tévedésről lehet szó. Egy diák azonnal értesítette a Drezdai Műszaki Egyetem Wikipédia oldalának szerkesztőit, hogy a hallgatók létszámát írják át nullára.

Kim-Astrid Magister, az egyetem szóvivője elismerte, hogy az elbocsájtó levelet, egy emberi és egy szoftver hiba összejátszásának következtében, 48 ezer email címre küldték el és elnézést kért az okozott kellemetlenségért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik