Közélet

Életben vannak a megkéselt kislányok

Stabil állapotban van az a két gyermek, akiket apjuk késelt meg szerdán kora reggel – értesült az M1 Híradója.

A kórház a Híradónak sem adott tájékoztatást, de a családtól úgy értesültek, hogy a két kislányt megműtötték, állapotuk stabil, a körülményekhez képest jól vannak.

Szerda reggel egy 30 éves apa két gyermekét késelte meg a főváros XVII. kerületében, egy Lajosház utcai lakásban. A 4 és 6 éves kislányt, valamint a férfit is kórházba vitték. A BRFK emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.


MTI

Erőszak a családon belül

A családon belüli bűnesetek között a gyerekek elleni erőszakos bűncselekmények száma 2011-ben 700-800 volt, az összes családon belüli bűncselekmény 13%-a. Az erőszakos esetek 50%-a az élettárs ellen irányul, harmada pedig gyerek ellen.

A nőket tízszer annyi testi testi sértés érte, mint a férfiakat, és más típusú bűnesetek kapcsán is hasonló az arány, kivéve egyet: a gyilkosságok esetében a férfiáldozatok aránya nem egytizede, hanem csaknem fele a nőkének.

Ebben a videóban egy nagyszerű ötlet segít a molesztált, de felnőttel kísért, ezért megfélemlített gyerekeknek a segítségkérésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik