Közélet

Holttest egy zsákban Budapest szívében

rendorseg(53)(960x640).jpg (rendőrautó, )
rendorseg(53)(960x640).jpg (rendőrautó, )

Az utcán találtak rá, a rendőrök senkit nem engedtek a környékre.

Rendőrök helyszíneltek szerdára virradó éjszaka a főváros VII. kerületében. A Hír24 értesülései szerint egy holttestre bukkantak hajnal 3 óra körül a VII. kerületben, a Péterfy Sándor utca és a Rottenbiller utca találkozásánál. Az egyenruhások az érintett területet lezárták, jó ideig senkit sem engedtek oda.

Úgy tudni, a holttestre egy műanyag zsákban találtak rá. A Hír24 információi szerint az áldozat vélhetően egy hajléktalan lehet, aki valószínűleg így próbálta meg védeni testét a hidegtől.

Kerestük a rendőrséget az ügyben, az Országos Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy közigazgatási eljárást indítottak, vagyis eszerint nem történt bűncselekmény. Részleteket nem közöltek.

Ismeretlenek fej nélkül

Évente 150-160 azonosítatlan holttestet találnak Magyarországon – ilyenkor 30 nap alatt kell kiderítenie a rendőrségnek a személyazonosságot. Még így is marad 20-30, akiről nem tudni, kicsoda – ők az NN-halottak (név nélküli, latinul nomen nescio). Visszakereshető, jelölt sírba teszik őket.

Mégpedig a fejük nélkül.

A rendőrség ugyanis a későbbi azonosítás érdekében a fejet “elteszi” – a koponya alapján egy később előkerülő fénykép segítségével nagy biztonsággal azonosítható egy NN-holttest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik