Közélet

Két buszbaleset, csaknem 30 sérült Dágnál és Ivánnál

baleset (baleset)
baleset (baleset)

Az utasokat szállító jármű egy teherautóval ütközött.

Mentőket és rendőröket riasztottak hétfő reggel egy a Dág és Úny közötti útszakaszra,egy baleset helyszínére. Egy busz és egy teherautó ütközött össze, eddig tisztázatlan körülmények között. Előbbi jármű utasa közül többen megsérültek.

Tizenhat sérült

A Komárom-Esztergom megyei mentőszolgálat  tájékoztatása szerint összesen 16 embert kellett ellátni, egyikük súlyosan, a többiek könnyebben sérültek. Előbbi érintettet mentőhelikopterrel vitték Budapestre. Bálint László közlése szerint a busz belerohant a kamionba.

A helyszínelés idejére a rendőrség lezárta az utat. A közlekedők Sárisáp felé kerülhettek órákon át. A rendőrség 11 órakor közölte, vége a korlátozásnak, a forgalom ismét zavartalan..

Újabb buszbaleset

Mindez Győr-Moson-Sopron Megyében is megismétlődött nem sokkal később: egy busz és egy autó karambolozott. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tíz ember sérült meg. Albert-Dobos Viktória hközölte, a buszon a sofőrön kívül 12-en utaztak, az autóban csak a vezető ült.

Az első jelentések szerint a kocsi a szemközti sávba áttérve ütközött össze a busszal, amely az árokba szaladt.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Hat halott

A hétvége sem telt baleset nélkül, hatan haltak meg az utakon, ezen felül 99 ember megsérült:  26-an súlyosan, 67-en pedig könnyebben. Budapesten, a népligeti felüljárón úton például két kocsi ütközött. A balesetben egy ember meghalt, négyen pedig megsérültek. A helyszínelés hosszú órákig tartott. Jakabszállás közelében pedig kettős tragédia történt: egy autó lesodródott az útról majd fának csapódott. A kocsi a felismerhetetlenségig összeroncsolódott, a holttesteket a tűzoltók vágták ki a roncsbók.

A félelem bére

Van, amikor ott is jár a busz, ahol tulajdonképpen nem kéne neki, de hát az embereket vinni kell. Pakisztánban sok sofőr kockáztatja az életét mindennap a keskeny, köves hegyi utakon teherautójával egyensúlyozva, a magaslati légkörben az elalvással küszködve, hogy célba érjen – a mi számításaink szerint minimális pénzekért. A 240 km-es úton egyiküket az Al-Dzsazira riportere is elkísérte – angol felirattal ön is megnézheti ezt a 25 perces tudósítást. Azért az sem semmi, amikor egy busz utasai azt filmezik, hogy a járatuk megpróbál átkelni egy önmagánál 5 centivel szélesebb, sáros esőerdei “úton”. Nem sok sikerrel.

Eső és szél

A mai hidegfrontos, esős, szeles időben fokozottan kell figyelni az utakon, különben úgy járunk, mint a fenti esetek. Az ország nyugati felén és Borsod egy részén narancs és citromsárga riasztás van érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik