Tuzifa-pakolas(960x640)(1).jpg (tüzifa, tüzelő, traktor, )
Közélet

Rendőrt vertek a fatolvajok hozzátartozói

Két gyerek és egy fiatalkorú lopta a fát, amikor tetten érték őket a rendőrök. Ezután 20-30 ember vette körbe a járőröket.

Falopás közben értek tetten járőrök a Borsod megyei Szendrőben két gyermek- és egy fiatalkorú fiút, ezután hozzátartozók és helyiek estek a rendőröknek, rángatták őket, egyiküket tarkón ütették. Senki nem sérült meg – közölte Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze.

Mint mondta, az eset még szombaton történt. Felidézte, hogy délelőtt 11.30-kor érkezett a bejelentés a rendőrségre az erdészettől, amely szerint falopást észleltek a településen. A kiérkező járőrök a bűncselekmény elkövetése közben tetten érték a két gyermek-, és a fiatalkorú fiút.

Ezután mintegy húsz-harminc ember körbevette a rendőröket – részben hozzátartozók, illetve helyiek -, kiabáltak, és elrángatták a gyerekeket.

A járőröket is ráncigálták, egyiküket tarkón ütötték – ismertette Martossy György, hozzátéve, hogy a húsz-harminc fős csoportból öt embert tudtak beazonosítani, négy férfit és egy nőt, akiket előállítottak, a nyomozóügyészség pedig őrizetbe vette a gyanúsítottakat.

Kitért arra, hogy őket vasárnap hallgatják meg csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Ajánlott videó