Közélet

Vád alatt egy önjelölt akcióhős

Cody-J(960x640).jpg (lövöldözés, bevásárló központ, new jersey)
Cody-J(960x640).jpg (lövöldözés, bevásárló központ, new jersey)

Segíteni akart a zsaruknak, erre letartóztatták.

Lövöldözés miatt riasztották a rendőrséget a New Jersey államban fekvő Paramus város bevásárló központjába hétfő éjjel. Mivel a lövések ismeretlen helyen dördültek el, a hatóságok nagy erőkkel érkeztek a helyszínre: rendőrök, kommandósok és mentő alakulatok lepték el az áruház környékét.

A Garden State Pláza Paramusban (forrás: Google street view)

 

Egy nyomozó, egy gyanús külsejű, fekete bőrkabátot viselő alakra lett figyelmes, mert az előzetes jelentések szerint a keresett lövöldöző is hasonló ruhát viselt. A bőrkabátos férfi elő is vett egy 45-ös kaliberű pisztolyt, majd szólt a rendőrnek, hogy segít kézre keríteni a keresett ámokfutót. Elmondta, hogy a mentőalakulat kötelékébe tartozik, a neve Cody J Donovan, és volt haditengerész. A rendőrök azonnal őrizetbe vették, mert fegyverét engedély nélkül tartotta – írja egy helyi hírportál.

Később kiderült: a keresett lövöldöző az egyik raktárhelyiségbe hatolt be, majd ott öngyilkosságot követett el. Donovant másnap 25 ezer dolláros (több mint 5,5 millió forint) óvadék ellenében engedték ki a megyei börtönből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik