Közélet

Hamarabb kiengedik a babáját kővel agyonverő fiatalt

A büntetésből három évet engedtek el. A lány - aki egyébként Bándy Kata gyilkosának rajongója - boldogan fogadta az ítéletet.

A gyilkosság tavaly augusztusban történt. A lány a pécsszabolcsi templom mellett szülte meg gyermekét, egy egészséges kislányt. A baba fejét egy kővel verte szét, majd holttestét plédbe csavarta, táskába rakta, és bedobta egy romos épület, egy hajdani iskola alagsorába.

Hat és fél év múlva kint lehet

A pici 53 centivel és 2930 grammal jött a világra. Halálát agykárosodás okozta, mert az ütés miatt szilánkosra tört a koponyacsontja.

Az ügyben a bíróság tavaly hozta meg elsőfokú, nem jogerős ítéletét. A gyilkos akkor 14 évet kapott. Másodfokon azonban enyhébb ítélet született, a lányt 11 évre ítélték. Jó magaviselet mellett a büntetés kétharmada után szabadulhat, vagyis az előzetesben töltött időt is beszámítva 6 és fél év múlva – számolt be a pecsma.hu.  A tettesnek van egy másik gyermeke, egy négyéves kislány, a bíróság az anya felügyeleti jogát elvette.

Péntek Lászlót akarta

A csecsemőgyilkos fiatal volt az, aki próbálta felvenni a kapcsolatot Bándy Kata gyilkosával. Azt mondta, ő Péntek László unokatestvére. Ha nem derül ki a trükk, levelezhettek, találkozhattak volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik