Közélet

Rendőrre támadtak Tiszalökön

Hárman „keménykedtek”, egyikük ököllel ütötte, társa kétszer oldalba rúgta a szolgálaton kívüli egyenruhást, akiről egyébként nem tudták, hogy rendőr.

A rendőrség még múlt hét pénteken számolt be az autóst ért támadásról, azt írták, garázdaság miatt indítottak eljárást egy 17 éves, egy 20 éves valamint egy 28 éves tiszalöki férfi ellen. Akkor azt közölték, a háromfős banda október 31-én este, az egyik tiszalöki kereszteződésben ütött rá egy kocsira. Az autós megállt és kérdőre vonta őket, tudni akarta, melyikük és miért csapott rá az autójára. Szó szót követett, majd a csapat rátámadt a sofőrre és megverte. A rendőrök mindhárom érintettet elfogták és őrizetbe vették.

Ököllel ütötték, oldalba rúgták, kocsiajtót csaptak rá

Azóta a támadók egyikét előzetes letartóztatásba helyezték. A Nyíregyházi Törvényszék közleményéből kiderül, a garázdák egy szolgálaton kívüli egyenruhást támadtak meg. A bíróság tájékoztatása szerint ketten ütöttek rá az autóra, majd amikor a sofőr kiszállt, hogy megtudja, miért tették ezt, odaléptek hozzá. Harmadik társuk is így tett, és végül ő volt az, aki megütötte kocsi vezetőjét, méghozzá két alkalommal, az öklével. Közben egyik cinkosa sem fogta vissza magát, kétszer oldalba rúgta.

Kiszemeltjük az ütésektől, rúgásoktól félig beesett a vezetőülésre, eközben próbálta kivenni szolgálati igazolványát, hogy a gyanúsítottak hagyják abba a bántalmazást és persze kiabált, de a fiatalok nem álltak le, ketten rugdosták, ráadásul az kocsiajtót is többször rárúgták a lábára.

Közben az autó utasa is kiszállt a járműből, ő is segítségért kiáltott, ezután álltak le.  A kocsi vezetője hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, könnyű testi sértés vétsége miatt terjesztett elő magánindítványt.

Egyikük rács mögött

A fiatalok ellen csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik az eljárás, a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója úgy döntött, egyiküket előzetes letartóztatásba helyezi. Ő volt az, aki kétszer ököllel ütötte meg a sofőrt.

A gyanúsított egyébként büntetett előéletű, korábban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönre ítélte a bíróság, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette.  A bíróság megállapította hogy az előzetes letartóztatás indokolt, tekintettel a gyanúsított személyére, büntetett előéletére, és persze azért is, mert végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. Ráadásul tartani lehet attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el.  

A határozat ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik